De badeend is een van de meest ondergewaardeerde producten. De badeend heeft de afgelopen jaren terrein gewonnen in de badkamer, maar springt qua kwaliteiten ver uit boven het gemiddelde badkamerproduct.

De kwaliteiten van de badeend

Denk aan shampoo, douchegel, een spons en visualiseer dan de badeend. Wat gaat er door je heen? Precies. Een gevoel van intense vreugde. De badeend, dat gele rubbere voorwerp in de badkamer, laat onbewust je hart sneller kloppen en geeft je een sociaal geaccepteerd gevoel omdat je nu toch samen in de badkamer bent. Zijn apathische blik vertelt je: “Ik mag er zijn”.

Confrontatie met de badeend

Mocht je een badeend tegenkomen, hoe gedraag je je dan?

Begin met vriendelijk ‘Hallo’ te zeggen. Ook badeenden hebben gevoel. Ze willen net als jij gewaardeerd worden. Pak de badeend op, bekijk hem van top tot teen en gooi hem dan in het bad. Niet bang zijn, de badeend blijft drijven.

Nu de badeend de eerste stap gezet heeft in het badwater, mag ook jij plaatsnemen. De badeend fungeert daarmee indirect als motivator, inspirator en leider. Nu begint het moment dat je de badeend zijn of haar kwaliteiten niet ongebruikt mag laten. Badeenden floreren tijdens het badmoment. Praat tegen de badeend. Niet te snel, articuleer goed en kijk de badeend aan wanneer je praat. Wacht dan even af. Raak niet ontmoedigd als de badeend niet direct reageert. Badeenden zijn verstandig van aard. Ze hebben doorgaans even tijd nodig om de informatie in zich op te nemen. Niets om onzeker over te worden.

Wat als de badeend niet reageert

Mocht de badeend echt niet reageren en je het gevoel krijgt genegeerd te worden doe dan dit: pak de badeend op, kijk de badeend aan en knijp zachtjes. Niet te hard maar net zo dat de badeend het kan voelen. Gooi de badeend dan snel weer terug in het badwater en wacht af. Dikke kans dat je nu wel respons krijgt.

Laatste redmiddel

Als de badeend na bovengenoemde stappen nog steeds niet reageert, doe dan dit: pak de badeend op, kijk de badeend niet meer aan, knijp hard in de badeend en gooi de badeend uit het bad op de harde stenen vloer. Ook badeenden moeten soms door schade en schande wijs worden.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s