Heel zelden kom je ze tegen: de mensheid met een extra batterij voor hun iPhone of Android.

Wat te denken van de mensheid met extra batterij?

1.0. De materie

De batterij vertegenwoordigt veel meer dan alleen een hard stukje plastic dat de wereld in kwam om deze eens lekker te vervuilen. Nee, de batterij is een trekpleister, een oase, voor mensen met een lichte verwarring in hun bovenkamer.

In hun Along came Polly-neurotische leefwereld is geen plek voor het leven, enkel voor hun met liefde gebalsemde Apparaat. Een kleine emotie zou niet misplaatst zijn als we het, zoals nu, over de extra batterij hebben.

De extra batterij liefde is ongekend. Niet oneindig maar zeker wel onmisbaar. De batterij is een dierbare diamant voor hem/haar die hem bezit. De extra batterij vervult de eigenaar met een rust en tederheid waar de Dalai Lama u tegen zou zeggen. Vrijwel niets staat de connectie met Het Apparaat nog in de weg.

1.2. Concrete behandelwijze

Kalmeer en ondersteun de mensheid met extra batterij. Aai eventjes over het ruggetje. Help ze hun batterij niet kwijt te raken. Wees er ook absoluut bij als dit onverhoopt een keer gebeurt, of wanneer er iets anders misgaat met apparaat of batterij.

1.3. Belangrijkste regel bij de mensheid met extra batterij

Voor de mensheid met extra batterij is het onmogelijk zich staande te houden in de wereld; het leven, zonder Het Apparaat en daarmee de Extra Batterij. Blijf dit beseffen gedurende het contact met mensen met een extra batterij. Zij kijken niet naar een viooltje in het gras, een half maantje in de lucht, klappen niet in hun handjes als de bus op tijd rijdt, zien de schoonheid niet van een verschrompeld bijtje op de keukentafel. Nee, Het Apparaat is een intiem geschenk in hun leven waar ze constant liefde en aandacht aan moeten geven.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s