Wat gaat er gebeuren als men praat over normaal doen? Kies eerst je situatie.

Situatie 1. Er ging heel raar gedrag aan vooraf bij de ander.

Situatie 2. Er ging heel bijdehand gedrag aan vooraf bij de ander.

Situatie 3. Dit ging niet over hen, maar over jou. Jij moet normaal gaan doen.

Bij situatie 1 mag je blij zijn. Het rare gedrag is nu over. Het wordt vanaf nu normaal. Misschien wel iets saaier, dat is het enige bezwaar.

Bij situatie 2 wordt het spannend. In hoeverre is het bijdehante gedrag afgeleerd, wat gaat precies normaal verlopen en in hoeverre moet je daar rekening mee houden?

Bij situatie 3 moet je ingrijpen. Zodra iemand tegen jou zegt dat je normaal moet gaan doen mag je je clownsneus uit het stof van zolder trekken en er een mooi spektakel van maken want: normaal doen?! Dat staat niet in jouw woordenboek hoor en ook niet in dat van De Harde Framboos.

Situatie 1 en 3 zijn duidelijk. Situatie 2 vraagt om de diepere lagen van filosofisch advies. Geen zorgen, dit is waar De Harde Framboos in uitblinkt.

Normaal doen & bijdehand gedrag – zoete betekenisgeving van de bovenste plank

Als eerste wat feitenkennis over mensen met bijdehand gedrag. Bijdehand gedrag gaat over grenzen, is uitdagend en wordt uitgevoerd door brutale mensen. Wat valt je als eerste op? Precies, dit gedrag is verre van normaal. Dus wat zou een dergelijk persoon bedoelen met ‘normaal doen’? Het zal een grapje zijn. De persoon wil doen laten geloven in staat te zijn normaal gedrag te kunnen vertonen. Geen schoorsteentje kan daar van roken.  Brutale mensen kunnen niet normaal worden. Knik dus maar ja en lach hard, in jezelf. Je weet vanaf nu beter.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s