Wanneer men spreekt van ‘goed genomen worden’ blijft het woord ‘goed’ als een opgezette flamingo overeind. Goed genomen worden is echt goed. Wat er precies genomen wordt wisselt, de persoon die bepaalt wat goed is ook en de degene die hetgene neemt wisselt ook.

Het goed-genomen-worden stappenplan

Als iemand bij jou dit woord in de mond neemt zou je allereerst een klein applausje kunnen geven ten aanzien van dit heuglijke moment. Vervolgens zou je je leesbril even op kunnen zetten om het onderzoek te starten naar wat er in deze situatie als goed bestempeld wordt. Als laatste is het raadzaam goed na te denken over de gevolgen van dit deugdelijke moment. Goed genomen worden is namelijk soms voordeliger na, dan tijdens het genomen worden.

Doch, weerstand tegen het goed genomen worden is veelal zinloos en niet aan te raden. Want: goed goed of een beetje goed, het is allemaal goed.

~ Lilian van Ooijen ~

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s