Leed, leed en nog eens leed

Niets is zo vernietigend als een regenbui. Jarenlang hoorde je uitspraken als “Je bent niet van suiker dus ga maar gewoon door de regen” en nu ineens merk je: het is niet waar, ik ben wel van suiker!  Ten eerste ben je suikerzoet, dat weet je. Ten tweede gaan er  een heleboel dingen dood in de regen.

Om te beginnen met de zwartgallige lijst: je haar. Om te vervolgen: je make-up. Je kleding – toch nodig voor het menselijk bestaan dus deel van de mensheid – verpietert. Had je nagellak op die er bijna af was, in de regen zal hij compleet verdwijnen. Had je fijne bodylotion op: ook dit verdwijnt in de regen (want wanneer is bodylotion nou waterproof? Nooit nee.). Dit na trotsering korte regenbui. Ga maar eens urenlang in de regen staan en er gaat nog meer kapot: je longen. Je mascara. Je lichaamstemperatuur.

Naast dit menselijk drama ontstaat er nog meer leed door regen:

Mieren vinden het niet fijn. Papier overlijdt in de regen. Ooit een mooi bloemetje zien overleven in de regen? Precies, nee dus. Een grote graftombe van dieren en planten ontstaat in domino-effect. Zelfs een goudvis zou de regenbui niet overleven, veel te veel zwaartekracht voor zo’n klein beestje. Je hond wordt er verkouden van. Je computer gaat het evenmin overleven. Je telefoon.

Het monster genaamd regen teistert ons levensgeluk. De Harde Framboos raadt daarom aan regen serieus te nemen als alomvattend gevaar. Het leven is een kostbaar bezit, dat wil je je niet laten afpakken.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s