Opheffen een inleiding

Opheffen is een werkwoord en gaat zelden over het heffen van iets richting de hemel. Opheffen wordt vaker in figuurlijke zin gebruikt. Je komt het werkwoord tegen in de ‘betere’ kringen. Ooit een bakker gehoord over opheffen? Een bakker heeft het over ‘ben er klaar mee’ of ‘gestopt’. Nee, opheffen is een deftige activiteit die zó speciaal is dat De Harde Framboos graag bijdraagt aan grotere bekendheid van dit woord. Want wat is opheffen nu werkelijk?

Opheffen de kern

Opheffen is – kort samengevat – betuigen dat je in het verleden dom was, op een sjieke manier. Is opheffen dan handig om te gebruiken? Nee en ja. Nee, want je wilt niet dom lijken. Ja, want je wilt toch altijd sjiek lijken. Succes.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s