Des avonds laat. De nacht treedt bijna toe; een gelukkig moment.

Optie 1. Je hebt een saaie dag gehad

Des avonds: Je hoeft niet meer te denken aan al die mislukkingen, uitgestelde taken en vermoeiende gesprekken. Neen. Je mag nu met een gerust hart een oppervlakkige tijdsbesteding kiezen, gewoon omdat het laat is. Geen schuldgevoelens niets.

Optie 2. Je hebt geen saaie dag gehad

Des avonds: Nu kun je onderuit gezakt met een glimlach terugdenken aan al je veroveringen en behaalde winsten. Je hoeft niet meer druk na te denken, met hijgende omstanders in je nek want alles is achter de rug. Ook al lig je klaarwakker in je bed. Niets hoeft nu, niets dan dromen over een nog betere toekomst.

Optie 3. Je bent nog in the middle of something met omstander(s)

Nachtelijke bezigheden zijn veruit de beste. Ben je nu nog iets aan het doen dan ben je sowieso iets goeds aan het doen. Ware het niet voor jezelf, dan was het wel voor die ander. Ook heb je nog zulke vermoeiende bezigheden, het is bijna nacht, dus je weet, je medemens wordt steeds minder helder. De tijd om keihard toe te slaan.

Optie 4. Je bent nog in the middle of something zonder omstander(s)

Nachtelijke tijd voor jezelf is het allerbeste. De serene rust van een enkel zoemend auto’tje door de straat, de douchekraan van de buren, een knisperend waxinelichtje. Ook al ben je niet thuis, de nacht is je vriend en hij is er bijna. Dat wat je aan het doen bent is ongetwijfeld subliem. Mocht je het als minder subliem hebben ervaren rond 20.00 uur vanavond, dan vind je het des avonds laat absoluut subliem.

Want des avonds laat is subliem.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s