De oude dag is een periode die niet zoals je ouders je vertellen de herfst van je leven is, maar de lente. Voortaan alleen nog maar zitten in de bus, overal 60+ korting, lekker punniken naar hartelust, taart eten, schoonmaken hoeft niet meer want je bent ‘slecht ter been’ dus dat doet iemand anders voor je, een wandelingetje met de rollator is het enige wat je hoeft te doen elke dag, je hoeft naar niemand toe te komen want iedereen komt naar jou, je kunt alles zeggen wat je denkt want mensen nemen je toch niet serieus, die geven een glimlach en denken dat je dement bent en je carrière hangt er ook niet vanaf want die heb je al niet meer. Heb je altijd al willen sjansen, ook dat kan, want met een beetje geluk word je in een bejaardentehuis geplaatst. Voor je het weet zit je te rummikubben met een aantrekkelijke metgezel. Niemand die je in de gaten houdt want voor de maatschappij tel je niet meer mee, dus ook niet voor het jongere personeel in het tehuis. Op je oude dag kan je je eindeloos ontwikkelen onder het mom van ‘vrijetijdsbesteding’. Iedereen heeft medelijden met je dus maak er gebruik van. Ben je geïnteresseerd in criminaliteit, ga dan eens op pad met een huisgenoot in het bejaardentehuis. Ook oud-criminelen krijgen een oude dag, dus kijk goed rond. Zolang jullie om vijf uur weer terug zijn voor de geprakte worteltjes uit de kantine ziet niemand iets geks. Je kunt zelfs reizen op je oude dag, huur een rolstoel en een vlot medereizigertje (je kleinkind of een buurjongetje) en pak die kans.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s