Een crimineel is iemand die zijn natuurlijke eigenschappen van menselijk kwaad in hoge mate ontwikkeld heeft en daarvoor ook geroemd wordt in zijn genre. Hij/zij is een autonoom denker die durft af te wijken van de maatschappelijke standaard. Hij ontkent zijn dierlijke drang naar ‘hebben’ niet, de crimineel stelt hoge eisen aan het bestaan. Om zijn doel te bereiken durft hij grote risico’s te nemen; hij geeft zich daarin niet over aan angst, hij kiest voor de moeilijke weg. De crimineel is ‘anders’ en beseft dat maar al te goed. Over de mate van geluk bij de crimineel is weinig bekend.

~ Lilian van Ooijen ~

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s